Opinió

Espanya, coronavirus, atur i mort

Si se’m permet, manllevo les, sàvies paraules del President de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, que, lògicament han posat dels nervis els espanyols. D’acord, una mica retocades, però vaja, ja es veu la intenció. En el moment de redactar aquesta peça, ja són més de 9.000 els compatriotes víctimes de la ineficàcia espanyola. Una massacre. Un genocidi, que té responsables amb noms i cognoms. Es pensen que ho deixarem passar com si res, això? No, senyors i senyores. Pagareu un preu, com també pagareu tot el mal que vau fer l’1 d’octubre i tot el que hi ha penjat.

Resulta clarificador que els espanyols, lluny de fer autocrítica, estan exacerbant fins a límits insospitats el seu odi cap a l’independentisme i particularment cap al President Quim Torra i, després de l’acte de Perpinyà, cap al President Carles Puigdemont, obviant tot el que ha passat en les darreres setmanes. Com si no tinguessin cap responsabilitat. Pitjor encara, han caigut en una militarització demencial, amb exhibició impúdica d’uniformes, d’himnes i amb agressions a punta pala i la seva típica fatxenderia.

Fins i tot, el pela-canyes d’en Pedro Sánchez no s’ha estat de treure pit i de pronunciar horroroses conferències de premsa convertides en discursos patrioters, malgrat que des d’Austràlia han determinat que Espanya és l’estat que pitjor ha gestionat la pandèmia. El pitjor! Per darrere de tota la resta dels estats analitzats.

Per acabar-ho d’adobar, no se li acut res més que muntar uns Pactes de la Moncloa 2, amb el propòsit gens dissimulat de recentralitzar l’Estat i acabar amb el procés independentista català. Recordo que els Pactes de la Moncloa van prioritzar la lluita contra la inflació en detriment de l’atur, seguint les ordres de les institucions econòmiques internacionals. I el resultat va ser que, quaranta tres anys després, l’atur ha continuat sent l’indicador més negatiu en comparació amb la major part dels estats de l’Europa occidental.

689 lectures
Ho pagaran

La gestió criminal i negligent del Govern espanyol arran l'adveniment de la pandèmia del coronavirus només pot tenir una resposta ferma i contundent: ho pagareu. Començant pel seu primer responsable, un individu incapaç de liderar res, i que no fa més que escopir discursos cansins sobre la unitat i tot el que penja. 

924 lectures
Estat de mobilització

Escriure aquestes ratlles poques hores després de la concentració de Perpinyà, fa necessària una mínima capacitat d’abstreure’s de tota una onada de sensacions, d’emocions, de sentiments que hi vam viure tant a nivell individual com de forma col·lectiva. I, tanmateix, hem de fer-ho possible, perquè hem de preparar l’assalt final.

857 lectures
L'Espanya humiliada

Les darreres setmanes hem assistit a la humiliació d’Espanya per part de les institucions jurídiques europees. I, naturalment, per part del President Puigdemont i l’estratègia política menada des de l’exili. Un èxit que coincideix amb el relleu en la direcció d’un dels diaris més ferotgement espanyols, malgrat imprimir-se i ser escrit de Catalunya estant. 

994 lectures
Reactivem la República!

És el moment de reactivar la República, de treure-la del congelador on es va guardar en mala hora. La situació ja no té més marge. No podem esperar més. Els espanyols estan dels nervis i pensen que controlen la situació. L’ocupació de l’Aeroport del Prat va ser una demostració fefaent de com d’equivocats que estan. Podem actuar on vulguem i quan vulguem. 

1.996 lectures
Adéu, Ramon

Ramon, estimat amic, company de Reagrupament, què farem «Els Amics de les Homilies» sense tu? Des que en Joan Carretero ens va encomanar la tasca de fer ben visible la importància que la llengua catalana tenia per al nostre país, hem fet molta feina i hem aconseguit moltes fites... però Ramon tu saps perfectament que ens queda molta feina per fer. 

2.093 lectures
Amb el President Puigdemont

La victòria republicana, en les eleccions europees del 26 de maig, encapçalada per la candidatura del President Puigdemont, serà una notícia que donarà la volta al món en un microsegon. L’opinió pública global i els dirigents polítics d’arreu, la seguiran ben atentament i en trauran les conclusions corresponents.

2.844 lectures
Un dissabte amb en Toni Albà

A la passada Junta directiva nacional de Reagrupament, celebrada a Barcelona el 9 de març, entre altres decisions, vàrem decidir mirar de fer la següent Junta, la del 23 de març,  en el Restaurant que porten les germanes d’en Toni Albà a Vilanova i la Geltrú, el 1918 Cuina de Mar, antic Peixerot.

Vam acordar de mirar de quedar amb ell per donar-li suport després del linxament mediàtic a què es va veure sotmès després de publicar una piulada dedicada a Ines Arrimadas

2.629 lectures
Estat de constant excepcionalitat democràtica

Quan es publiqui el «Recull de Textos Bàsics del Procés cap a la Independència», que serà bibliografia oligatòria, entre d’altres, a les facultats de Ciències Polítiques, de Dret, d’Història, de la República de Catalunya, ja us ben puc assegurar que hi figurarà, en lloc destacat, la «Declaració de la Societat Catalana d’Estudis Jurídics, filial de l’IEC, arran de la sentència del Tribunal Suprem, del 12 de juny del 2012 », feta pública el 21 de juny següent.

2.542 lectures
Els "últims" de Catalunya

De forma cada cop més descarada, l’espanyolada i, particularment, els seus cabdills, van fugint a Espanya. No poden respirar l’atmosfera catalana. Ells i elles se’n van, en un reconeixement de la seva derrota. Només els més freakies continuen a casa nostra. 

2.725 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament